Kuih Bawah Hijau Atas Kelapa : Premium Photo Putu Ayu Cake Or
Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . Versi acuan talam pandan bahan lapisan bawah 1 1/2 cawan tepung gandum 1/2 cawan. Kelapa pun boleh) secubit garam cara2 : Bahan lapisan bawah hijau : 1 1/2 cawan santan cair;
Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Daun pisang (dilayur atas api). Bahan lapisan bawah hijau : 1 cwn gula melaka atau gula merah; Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Blend daun pandan dgn air. Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . Kelapa pun boleh) secubit garam cara2 :
Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul .
Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. 1 cwn gula melaka atau gula merah; Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Daun pisang (dilayur atas api). Versi acuan talam pandan bahan lapisan bawah 1 1/2 cawan tepung gandum 1/2 cawan. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit.
Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . 1 1/2 cawan santan cair; Blend daun pandan dgn air.
Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. Kelapa pun boleh) secubit garam cara2 : Daun pisang (dilayur atas api). Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi.
Versi acuan talam pandan bahan lapisan bawah 1 1/2 cawan tepung gandum 1/2 cawan.
Daun pisang (dilayur atas api). Kelapa pun boleh) secubit garam cara2 : Versi acuan talam pandan bahan lapisan bawah 1 1/2 cawan tepung gandum 1/2 cawan. Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Blend daun pandan dgn air. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . Bahan lapisan bawah hijau : 1 1/2 cawan santan cair; Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. 1 cwn gula melaka atau gula merah;
1 cwn gula melaka atau gula merah; Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Bahan lapisan bawah hijau : Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 .
1 1/2 cawan santan cair; Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Blend daun pandan dgn air. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Versi acuan talam pandan bahan lapisan bawah 1 1/2 cawan tepung gandum 1/2 cawan. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,.
Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi.
Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. 1 cwn gula melaka atau gula merah; Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. 1 1/2 cawan santan cair; Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . Bahan lapisan bawah hijau : Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Blend daun pandan dgn air. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam.
Kuih Bawah Hijau Atas Kelapa : Premium Photo Putu Ayu Cake Or. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Blend daun pandan dgn air. Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam.
Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam kuih hijau kelapa. Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi.
Versi acuan talam pandan bahan lapisan bawah 1 1/2 cawan tepung gandum 1/2 cawan. Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. 1 cwn gula melaka atau gula merah;
1 cwn gula melaka atau gula merah; Versi acuan talam pandan bahan lapisan bawah 1 1/2 cawan tepung gandum 1/2 cawan. Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Daun pisang (dilayur atas api). Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi.
Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit.
Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit.
Kelapa pun boleh) secubit garam cara2 :
Blend daun pandan dgn air.
1 1/2 cawan santan cair;
Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas .
1 cwn gula melaka atau gula merah;
Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam.
Kelapa pun boleh) secubit garam cara2 :
Bahan lapisan bawah hijau :
Kelapa pun boleh) secubit garam cara2 :
Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam.
Post a Comment for "Kuih Bawah Hijau Atas Kelapa : Premium Photo Putu Ayu Cake Or"